Sunday, October 30, 2011

FORUM MOTIVASI 'ANAK MUDA PENERAJU MASA DEPAN NEGARA' (28 OKTOBER 2011)

Forum ni diadakan di padang kawad baru sempena hari konvokesyen UTHM ke 11, bermula pada jam 9 malam sampai la jam 11 malam.. (tercatat dalam senarai program tu).. tapi dlm kul 11 malam tu still xabis2 jugak, terpaksa la lari awal disebabkan takut ketinggalan bas nak balik.. jangkaan memang tepat, bas dah xde.. hahaha!.. adoiii.. berbalik pada program ini, forum disampaikan oleh dua penceramah undangan iaitu DR. MOHD SHUKRI ABDULLAH dan YBHG DR. RUBIAH.. segala yg disampaikan tu mmg tul2 menusuk kalbu.. huhuhu.. bukan utk diri sendiri je, malah utk semua yg bergelar orang muda..so, memang xrugi la kalau dtg forum ni.. tapi, xsempat lak nak snap pic penceramah tu coz t'lalu kusyuk dengar.. kusyuk sgt la kan.. hehehe.. ramai jgk yg dtg, tapi kebanyakannya dari student yg tinggal kat hostel dlm kampus.. 

pegi bersama adik2 roomate tersayang.. huhu.. ;)
 



antara note yg mmg akan simpan dalam minda.. hahaha... mmg trase gila time ni.. ;) 

program motivasi macam ni memang patut dibuat terutama utk budak2 sekolah.. zaman skrg ni bdk2 skolah pn lagi advance dari org2 tua yg buta IT.. hahaha.. dunia2... semakin mengancam.. tringat kata Dr. Shukri..

" CARILAH KAWAN YG MEMBANTU, BUKAN KAWAN YG MEMBANTUT!!"

Akan ku pegang ungkapan ini smpai bila2 sbb byk kwn yg hanya mengambil kesempatan je.. bukan tuk diri sendiri, tapi utk anda semua jgk.. peace!  ;)



No comments:

Post a Comment