Sunday, October 30, 2011

IEM UTHM STUDENT SEMINAR (29 OCTOBER 2011)

Seminar ni pada mulanya tulis start kul 8 pagi sampai 6 petang.. tapi kul 9.30 baru start.. adoyaii.. ramai jugak yg 'panassss'.. nak wat camne, sabar jela.. majoriti yg urus program ni dari student cina under SIEM UTHM.. tajuk yg dibentangkan dlm seminar ni adalah "REPORT WRITING FOR ENGINEERING STUDENTS" yg disampaikan oleh IR. DR.GOH HUI HWANG.. pada mulanya mmg agak membosankan.. bukan nk hipokrit, tp kenyataan.. haha.. tapi utk sesi kedua (games), bolehlaaaa.... penat mmg penat.. seminar ni mmg 100% in english coz ada international student yg join.. kebanyakan student yg join adalah dari course engineering (fakulti & tahun yg berlainan).. utk grouping session, AJK yg tentukan kami punya group.. so, suka atau x, kenela terima.. hahaha! paling terkejut bila diri sendiri dpt Group 1, and leader utk group ni adalah foreigner student.. hihihi.. paling best bila games session je.. bored but agak enjoy la.. cuma bila time video session, agak kagum jugak tengok cara2 omputih wat eksperimen yg berkaitan engineering.. engineer sendiri yg trn padang wat keje/projek2 tu.. sanggup menyelam dlm laut & redah apa2 yg boleh membahayakan diri sendiri.. kalo engineer kat negara kite ni, boleh dikira dgn jari je bape org yg berani wat camtu.. tau just nk mengarah org bawah & tengok je diorang wat keje.. bukan nak mengutuk engineer negara sendiri, tapi kenyataannya mmg camtu.. huhu... sedih kan??  

Jgn tanya apa yg negara kita boleh buat utk kita, tapi tanyala diri kita sendiri apa yg kita boleh buat utk negara.. So, kesimpulannya, jgnla jadi engineer camtu ok? hehehe.. peace no war! :)

Ir. Dr. Goh Hui Hwang
Hafizah & Hazlin

Sakeena & Nabilah
Shuhada & Farhah
Sharida & Kasmira (blakang tu interframe je.. haha)
Group 1   :)
Ali, Wong, Leong, Atie, Farhah, Along, Zaza, Mimi
Antara AJK yg terlibat
Group Raja dpt hamper.. sgt xaci.. hukhuk

No comments:

Post a Comment